Gezamenlijke uitreiking in Breda

Op vrijdag 4 november was er in Breda een Awarduitreiking voor de leerlingen van vier Brabantse scholen. Ongeveer 60 Bronzen en Zilveren Awards werden er uitgereikt aan leerlingen van 2College  Durendael uit Oisterwijk, Newman College uit Breda, het Pierson College en de Sancta Maria Mavo uit Den Bosch.  De uitreiking werd gehouden in de Aula van de Koninklijke Militaire Academie waar de aanwezigen welkom werden geheten door Kolonel Eric Linssen.

newmancollege-award-2016-1000x660

mavo-sancta-maria-awarduitreiking-2016-1000x666

ds-pierson-college-awarduitreiking-2016-1000x666

2college-durendael-awarduitreiking-2016-1000x666

Tijdens de uitreiking lieten de jongeren zien welke doelen ze gehaald hadden voor hun Award. Zo waren er enkele optredens van zang, piano en ook klarinet. Daarnaast waren er mooie en interessante filmpjes over de Expedities. De Expeditie is altijd een onvergetelijke ervaring, omdat niet alles goed verloopt.  Zo adviseerde enkele deelnemers dat een bolderkar tijdens een Expeditie niet erg handig is. Gedurende de Expeditie viel de kar zeker vijf keer om en lagen alle spullen op de grond. Bij volgende Expedities voor Zilver of Goud gaat dat dus anders, maar dit zijn altijd mooie ervaringen om op terug te kijken. Een van de mooie kanten van de Award is dat jongeren buiten de gewade paden durven te treden. Een meisje vertelde over hoe de Award haar had aangezet om eindelijk bij het Rugby team te gaan en hoe trots ze was op alles wat ze binnen het team had bereikt.

20161104_145550

20161104_161107

20161104_160508

20161104_162338

Door het Awardprogramma komen jongeren ook in aanraking met vrijwilligerswerk en vaak is dit het begin van iets moois. Een van de meiden vertelde hoe ze voor Brons vrijwilligster was geworden voor de jongste leden van de Scouting. Voor Zilver werd ze vrijwilligster bij de oudere kinderen en ze wil graag ook na de Award actief blijven als vrijwilliger.

Na de inspirerende verhalen kregen alle jongeren hun Award uitgereikt door hun Awardbegeleiders en de directeur van The International Award Nederland, Pascalle Cup. De uitreiking werd afgesloten met een borrel in de Grote Zaal.

De International Award Nederland feliciteert alle jongeren met het behalen van hun Award. Jullie hebben een prachtige prestatie geleverd. Daarnaast willen we alle begeleiders en ouders bedanken voor hun steun die ze de jongeren de afgelopen periode hebben gegeven.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.