Kenia 2018

Awardreis Kenia 2018

In de zomer van 2018 vertrekt een groep van 10 jongeren naar Nyeri, Kenia. De groep deelnemers is gestart met alle voorbereidingen. Naast teambuilding, EHBO en veel informatie over Kenia is er aandacht voor waarden & normen en natuurlijk wordt er een proef-Expeditie georganiseerd.

Uitgebreide informatie KENIA

Information in English on the end of this page!

Het programma

In 3 weken maak je kennis met de cultuur en natuur van Kenia. Vanuit onze basis, de Moi Nyeri Basisschool, gaan we werken aan verschillende projecten. Van 2011 tot 2014 is deze reis ook georganiseerd door stichting OPIN. In die periode is het Kieni West Childrens Home compleet vernieuwd en zijn er op andere scholen in de buurt klaslokalen opgeknapt met verf en nieuwe vloeren. Om deze projecten te bekostigen zamel je als deelnemer van deze reis €500 in. Je mag helemaal zelf bedenken hoe je dat gaat doen; wij kunnen je uiteraard helpen met ideeën en de organisatie.

Tijdens het verblijf in Kenia wordt ook een overnachting bij een gastgezin geregeld. Je slaapt 2 nachten, samen met een andere deelnemer, bij een familie in de buurt. Deze gezinnen nemen je mee op sleeptouw naar activiteiten, familie, marktjes en uitjes. Zij willen jou het échte Kenia laten zien zoals zij het beleven. Je gaat bijvoorbeeld samen koken, mee naar het werk of op bezoek bij familie.

Ook gaan we een tocht maken door de jungle. 4 dagen lang lopen we 15-20 kilometer. Samen met begeleiders van de Keniaanse Presidents Award (de Keniaanse versie van de Duke of Edinburghs Award, in Nederland de International Award For Young People) ga je op pad. Je vindt de weg met het kompas en een kaart. De nachten breng je door in een tent op een veilig terrein. Je kan deze tocht gebruiken als gouden expeditie (of zilver). Bedenk je dus bij het inschrijven van deze reis of je fit genoeg bent (of kunt worden) voor deze tocht.

We sluiten de 3 weken af in een resort zodat we als groep kunnen nabespreken wat we gezien hebben en even kunnen ‘landen’ voordat we teruggaan naar Nederland.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door Ellen en Lieke Schepens. Twee ervaren Keniagangers en Gouden Awardhouders. In Kenia is de organisatie in handen van Rose Wangui en Rachel Ray. Zij hebben van 2011-2014 ook het programma gedraaid.

Gezondheid

In Kenia vliegen malariamuggen rond. Het krijgen van malaria is zeer gevaarlijk. Daarom is het verplicht om tijdens de reis malariatabletten te slikken. Ons advies is om Malerone te nemen (geen Lariam). Dit middel heeft minder bijwerkingen. We zullen tijdens de reis tijdens het avondeten iedereen eraan herinneren dat de medicatie ingenomen moet worden. Voor de vaccinaties in Kenia ben je zelf verantwoordelijk. Vaak moet je deze meer dan 6 weken van tevoren al laten zetten. Ga dus op tijd naar de GGD bij jou in de buurt om te horen welke vaccinaties nodig zijn. Waarschijnlijk zijn dit de vaccinaties voor gele koorts, hepatitis A en B.

In Kenia is onze Keniaanse partner verantwoordelijk voor het vervoer naar een dokter of ziekenhuis mocht dat nodig zijn. Op de campus van de Moi Nyeri Primary School is een verpleegkundige aanwezig. Ellen en Lieke zijn beide geschoold in EHBO en er gaat een EHBOkoffer mee op pad. Uiteraard is het ook aan de deelnemer zelf om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk verwondingen of ziektes ontstaan. We horen graag via het inschrijfformulier of je medicijnen gebruikt en of je allergieën hebt.

Veiligheid

Tijdens de reis verblijven we op het bewaakte terrein van de Moi Nyeri Primary School. We gaan na het donker niet van het terrein af. Overdag zullen we altijd in groepjes van minimaal 2 zijn en zal er altijd een begeleider in de buurt of bereikbaar zijn. Kenia is een land waar vanalles gebeurt. In Nyeri is het echter heel erg rustig. In de afgelopen jaren hebben we daar niets gemerkt van onrusten en natuurverschijnselen. De onrust speelt zich voornamelijk af rond de kust en tegen de grens van Somalië. Er is vanuit de Award en de begeleiders constant zicht op de situatie en we zullen het programma aanpassen wanneer nodig. We zullen een bladzijde met contactinformatie in Kenia en Nederland opnemen in het informatieboekje wat later dit jaar verstrekt wordt.

Documenten

Zodra je je opgeeft voor het programma krijg je een aantal documenten toegestuurd. Dit zijn bijvoorbeeld de algemene voorwaarden. Hierin staat beschreven wat we van jou als deelnemer verwachten en wat je van ons als organisatoren mag verwachten. In de loop van de voorbereiding zullen er nog meer documenten verspreid worden. Zo maken we een informatieboekje, stellen we samen met alle deelnemers een gedragscode op en zullen uiteraard de visa en tickets bij je terecht komen. Waar je zelf aan moet denken zijn de papieren van je zorgverzekering (en pasje), je reisverzekering (en pasje), je vaccinatiepaspoort en natuurlijk je eigen paspoort. Jongeren onder de 18 jaar tekenen samen met een ouder/voogd alle documenten en een ouderverklaring.

Bagage

Je hebt in Kenia niet veel nodig. Uiteraard denk je aan kleding, toiletspullen en malariamedicijnen. Op de slaapzaal slaap je in een bed met matras. Neem zelf een hoeslaken, slaapzak en kussen mee. Ook is het leuk om cadeautjes en foto’s uit Nederland in te pakken zodat we de mensen daar kunnen bedanken. Een uitgebreide paklijst vind je later dit jaar in het informatieboekje. Voor de jungletocht heb je een tent, slaapzak, matje en goede wandelschoenen nodig. De verdere voorbereiding van deze expeditie vindt plaats samen met Franck Horio, de contactpersoon voor Expedities bij de Award Nederland. 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.