Hoe kun je meedoen?

Meedoen aan de Award kan op verschillende manieren
• Je kunt je via de contact pagina bij ons melden. Wij zoeken dan een begeleider voor je die je helpt en coacht. Ook wanneer je in een instelling woont en mee wilt doen, kun je je via de site melden.

• Je kunt meedoen via je school en het jeugdwerk: overzicht Awardprojecten januari 2016. Binnen deze scholen en organisaties zijn al Awardbegeleiders.

* Misschien bij jou op school niet? Dan kan de school zich melden of je meldt je alsnog bij ons.

• Ben je actief binnen Scouting en wil je deelnemen aan de Award? Dan meld je je via Scouting Nederland aan; zie www.scouting.nl en zoek in de zoekbalk ‘Awards’.

P1070760

Je Awardbegeleider
Waarschijnlijk heb je al een aantal ideeën voor de onderdelen die je wil gaan doen. Overleg met je Awardbegeleider, bespreek hoe reëel je ideeën zijn en wat er nodig is om te kunnen beginnen. Soms moet je nog wat dingen uitzoeken, contact leggen, financiën regelen of toestemming van je ouders vragen. Samen maak je een planning zodat je je doelen ook echt gaat bereiken. Ga je voor een Bronzen Award dan heb je meer contact met je begeleider dan wanneer je 16 jaar of ouder bent en voor een Gouden Award gaat. Je gaat dan redelijk zelfstandig aan de slag.

Aanmelden
Zodra je een Awardbegeleider en een plan hebt, meldt je je aan voor deelname aan een Award. Dat gaat via deze site. Je vult je gegevens in en betaalt de deelnemersbijdrage. Zodra je betaling is bevestigd (mailtje van ons) kun je starten met de eerste onderdelen.

Financiën
Deelnemen aan de Award kost € 32,50 per Award; hiervoor krijg je begeleiding, een logboekje, Award, certificaat en een badge. Alle andere kosten die je maakt, zijn voor eigen rekening. Hou daar dus rekening mee bij je keuze; een duikcursus is duurder dan een looptraining of dansles in het wijkcentrum.
Wanneer je met je groep op Expeditie gaat naar het buitenland komen er nog minimale kosten bij voor de reis- en verblijfkosten van de Beoordelaar. Sommige scholen of organisaties hebben een speciaal potje om bij uitzondering jongeren te ondersteunen.

Logboekje
Na betaling krijg je via de post, binnen 6 weken, je logboekje waarin je alles bij kunt houden. Bewaar het goed want hierin vullen je trainer, docent, begeleider enz. na afloop in wat je per onderdeel gedaan en geleerd hebt. Dit is als het ware je portfolio of bewijs dat je écht aan je doelen hebt gewerkt.

Awardtraject
Tijdens het hele Awardtraject is je begeleider op de achtergrond aanwezig voor vragen of als het niet lekker loopt. Bij de voorbereiding van de Expedities is je begeleider nauw betrokken. Zodra je alle onderdelen hebt afgerond en afgetekend kun je je aanmelden voor een uitreiking van de Awards via de site. Bronzen Awards worden door de school of organisatie zelf uitgereikt, Zilveren Awards meestal op provinciaal niveau en Gouden Awards op landelijk niveau.

Gouden Award Uitreiking

Uitreikingen Awards
Trots; dat zijn de deelnemers, ouders en begeleiders. En terecht; een mooie prestatie. Dus van de uitreikingen maken we een feest. Je vertelt op het podium kort iets over je onderdelen, je laat een kort filmpje zien of demonstreert een dans of sport. Zo ziet iedereen wat je bereikt hebt en sta je letterlijk in de spotlights. Je ontvangt je Award en meestal wordt zo’n uitreiking afgesloten met een hapje en een drankje.

En dan meld je je natuurlijk opnieuw aan voor de volgende Award!