Expeditie voorbereidingen

Voor deelnemers aan het Awardprogramma is er sinds maart 2015 een Werkboek Expedities; je kunt dit vinden onder de tab ‘downloads’.  Een goede voorbereiding is bij de Expeditie erg belangrijk en dit werkboek helpt je daar bij.

Voor je met een groep op pad gaat, geef je antwoord op een aantal vragen:
Hoe, wat en waar:
1. Hoe ga je op Expeditie, ga je lopen, fietsen, zeilen, roeien/kanoën, paardrijden?
2. Wat ga je doen tijdens je Expeditie; wat is het doel?
3. Waar ga je op Expeditie?
• Voor Brons is Nederland een goed Expeditiegebied; je hebt de keuze uit 15 Expeditiegebieden
• Voor Zilver zijn de Belgische Ardennen zeer geschikt; hier kun je kiezen uit 3 Expeditiegebieden
• Voor Goud is Europa en de rest van de wereld voor je open. Als je kiest voor een land waar ook het Awardprogramma wordt uitgevoerd, dan kun je daar vaak een goede partner vinden voor de voorbereiding en beoordeling.

Voor alle Expedities geldt dat je de vaardigheden bezit die nodig zijn voor het uitvoeren van je Expeditie. Daarbij zijn er algemene vaardigheden; kaartlezen, navigeren, kamperen, koken, ehbo, etc. Indien nodig moet je speciale vaardigheden bezitten bij o.a. klimmen, zeilen, roeien/kanoën.

De Awardbegeleider speelt in dit gedeelte een belangrijke rol; hij/zij controleert of de noodzakelijke vaardigheden, en kan eventueel helpen bij het vinden van mogelijkheden om de benodigde vaardigheden aan te leren.
Een goede test of je alle vaardigheden bezit is het houden van een Proefexpeditie.

awardnetwerk
Expeditie stappen plan:
1. Als je met je groep de benodigde vaardigheden bezit, antwoorden op de vragen: hoe, wat en waar hebt, en een oefen expeditie hebt volbracht, vul je het expeditie opgaveformulier in. Dat formulier stuur je naar de coördinator beoordelaars.
2. Na ontvangst van het formulier wordt een beoordelaar gezocht, indien gevonden neemt deze contact met jullie contactpersoon op.
3. De beoordelaar neemt contact op met de contactpersoon van de expeditie en maakt een afspraak om de komende expeditie te bespreken. Hij/zij beoordeelt ook of jullie vaardigheden voldoende zijn voor het uitvoeren van de expeditie.
4. Tijdens de bespreking van de expeditie met de beoordelaar worden alle expeditie zaken doorgesproken. Indien de beoordelaar overtuigd is dat alle voorbereidingen goed zijn uitgevoerd kan de expeditie doorgaan.
5. De expeditie wordt gehouden.
6. Na afloop van de expeditie stuurt de groep een verslag van de expeditie naar de beoordelaar.
7. De beoordelaar tekent het expeditie onderdeel af.

Expeditie opgaveformulier 2014
Opgave Expeditie NL
Opgave Expeditie UK