Wat is de Award?

Heb je lef en ben je tussen de 14 en 24 jaar? Wil je nieuwe dingen doen en andere mensen leren kennen? Dan zoeken wij jou! Bepaal in het Awardprogramma je eigen doelen: verleg je grenzen op sportief gebied, zet je in voor een maatschappelijk doel, doe mee aan een avontuurlijke expeditie en ontwikkel je individuele talent.

Wie kan er meedoen?
Alle jongeren tussen de 14 en 24 jaar kunnen meedoen aan het programma. Meedoen is je eigen keus. Het is leuk en levert je veel op. Je bepaalt zelf welke activiteiten je gaat doen, je eigen uitdaging, stelt je persoonlijke doelen en ontdekt op allerlei manieren dat je veel meer kunt dan je denkt. Meedoen kan via je school, jeugdwerk of bv. Scouting. Individueel aanmelden via onze site kan ook. Met een groep andere deelnemers en een Awardbegeleider ga je van start.

Wat houdt het Award programma in?
Je kiest voor één van de drie niveaus:

brons

Brons
Vanaf 14 jaar
Minimale tijdsbesteding van 6 maanden

 

Zilver

Zilver
Vanaf 15 jaar.
Minimale tijdsbesteding van 12 maanden

&nbsp
goud

Goud
Vanaf 16 jaar.
Minimale tijdsbesteding van 18 maanden

 

 

Elk niveau heeft vier verschillende gebieden en Goud heeft nog een vijfde gebied:

1. Vrijwilligerswerk: je doet vrijwilligerswerk waarmee je anderen helpt en laat zien dat je verantwoordelijkheid neemt om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

2. Sport: je kiest je eigen sport, je eigen doel en verbetert hierdoor je conditie en prestaties.

3. Individueel talent: je gaat aan de slag met het verder ontwikkelen van je eigen talent.

4. Expeditie: met een kleine groep maak je een trektocht van een aantal dagen door de natuur.

5. Residentieel project (alleen voor Goud): je verblijft in een onbekende omgeving, leert nieuwe mensen kennen en doet samen mee aan een meerdaags groepsproject. Vooraf omschrijf je duidelijk je persoonlijke doel voor dit project en hier werk je gericht en bewust aan.

Begeleiding
Tijdens het gehele Awardtraject is er vanuit school, Scouting of jeugdwerk een Awardbegeleider. Die helpt je bij het kiezen van je doelen, die je coacht en waar je op terug kunt vallen als het even zwaar is of als je vragen hebt. Awardbegeleiders zijn docenten, scoutingstaf, jongerenwerkers, coaches en vrijwilligers die bij de landelijke organisatie een cursus hiervoor hebben gevolgd.
Daarnaast krijg je bij de Expeditie een Beoordelaar, die samen met jouw groep kijkt naar de organisatie en de uitvoering van de Expeditie. Natuurlijk word je bij je onderdelen Sport, Individueel talent en Vrijwilligerswerk gecoacht, getraind of krijg je les van een docent van de muziekschool, voetbaltrainer of vrijwilliger van de toneelvereniging.

Vastlegging
Tijdens het werken aan je Award leg je alles vast in een logboek, zodat steeds te zien is wat je allemaal hebt gedaan om jouw Award te verdienen.

Uitreikingen
Wanneer je alle onderdelen hebt afgerond en je begeleider accoord is, krijg je in een feestelijke bijeenkomst je Award uitgereikt.

brons baarn 2015

Kosten
Om mee te kunnen doen aan deze award, betaal je €32,50,-. Voor dit bedrag krijg je persoonlijke begeleiding, een logboekje of toegang tot jouw eigen online logboek, een medaille en een badge bij afronding van je Award.

flyer deelnemers 2015

Geïnteresseerd?
Lees hier meer over hoe je kunt meedoen.