Voor scholen / organisaties

Wat is het?
De Award is een ‘non formal educational programma’; een methode voor niet-formeel leren waarbij talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijk betrokkenheid van jongeren centraal staat.

Belangrijkste pijlers:
• Individueel
• Niet competitief
• Iedereen kan meedoen
• Vrijwillig
• Marathon en geen sprint
• Gericht op ontwikkeling
• Leuk om aan mee te doen!

Waarom beginnen met de Award?
Voor een school kan de Award het naschoolse aanbod zijn waardoor Talentontwikkeling, Maatschappelijke participatie, Internationalisering of Excellentie vorm krijgt. Lees op deze pagina meer over hoe dat in zijn werk gaat.

In deze clip vertellen verschillende Awardbegeleiders waarom zij zo enthousiast zijn: 

Over de impact van het programma schreef een team onder leiding van Lucas Meijs, professor ‘strategic philanthropy’ / “vrijwilligerswerk” at Rotterdam School of Management, Erasmus University, dit artikel: Promoting Youth Development Around the World_Jeugdbeleid_Vol8

Wie kunnen er meedoen?
Alle jongeren tussen de 14 en 24 jaar kunnen meedoen. Lees op deze pagina meer over de doelgroep.

Starten met een Awardproject op uw school of in uw organisatie
Past de Award bij uw visie en doelstellingen dan is een bijvoorbeeld kennismakingsgesprek een goede start. Op deze pagina leest u hoe ook uw school of organisatie een Awardproject kan starten.

Kosten
Wanneer een school of organisatie besluit het Awardprogamma aan te bieden vragen we per schooljaar, bij 1 tot 25 deelnemers een bijdrage van € 300,- . Tarieven Award NL vanaf 1 sept 2017

Wat krijgt u van Award Nederland?
Als stichting hebben wij de licentie om het Awardprogramma in Nederland uit te zetten. Lees hier meer over wat u van ons krijgt en hoe wij u kunnen begeleiden wanneer u ook met de Award aan de slag wilt.